Suna acumCere oferta
In: Articole SSM0

MASURI DE PREVENIRE A INCENDIILOR LA EXPLOATAREA INSTALATIILOR DE INCALZIRE CENTRALA TERMICA

– EXPLOATAREA CENTRALELOR TERMICE PRECUM SI A INSTALATIILOR DE INCALZIRE AFERENTE, SE EFECTUEAZA NUMAI DE CATRE PERSONAL CALIFICAT SI INSTRUIT IN CEEA CE PRIVESTE EXPLOATAREA ACESTORA;
– IN OPERATIILE DE EXPLOATARE A INSTALATIILOR DE INCALZIRE CENTRALA SE VOR ASIGURA CEL PUTIN NIVELURILE MINIME DE PERFORMANTA SPECIFICE SIGURANTEI LA FOC STABILITE PRIN PROIECTARE.
– MANEVRELE CORESPUNZATOARE EXPLOATARII SE EFECTUEAZA NUMAI DE CATRE PERSONALUL DE EXPLOATARE.
– PERIODIC, IN TIMPUL EXPLOATARII INSTALATIILOR SE VA ASIGURA INSTRUCTAJUL SI VERIFICAREA CUNOSTINTELOR PERSONALULUI.
– ESTE INTERZISA DEPOZITAREA IN CENTRALA TERMICA A UNOR UTILAJE SAU MATERIALE CARE NU AU LEGATURA CU EXPLOATAREA ACESTEIA.
– ESTE INTERZISA DEPUNEREA PE RADIATOARE SI PE CONDUCTELE TERMICE A VASELOR CU LICHIDE INFLAMABILE, A IMBRACAMINTEI SI A ALTOR MATERIALE COMBUSTIBILE.
– APARATELE PENTRU CONTROLUL TEMPERATURII SI PRESIUNII DIN CAZANE SI CONDUCTE, INDICATOARELE DE NIVEL PENTRU COMBUSTIBIL SAU A AGENTULUI DE INCALZIRE, SUPAPELE DE SIGURANTA ETC., VOR FI MENTINUTE IN PERFECTA STARE DE FUNCTIONARE. VERIFICAREA LOR SE VA EFECTUA ZILNIC LA INCEPEREA FIECARUI SCHIMB DE LUCRU.
– ESTE INTERZISA EXPLOATAREA CENTRALELOR TERMICE NEAUTOMATE FARA SUPRAVEGHERE PERMANENTA SI INCREDINTAREA CAZANELOR UNOR PERSOANE FARA CALIFICARE CORESPUNZATOARE.
– FIECARE CAZAN VA FI REVIZUIT SI REPARAT IN TERMENELE PREVAZUTE DE PRESCRIPTIILE ISCIR.
– OPRIREA FUNCTIONARII CAZANELOR ESTE OBLIGATORIE ATUNCI CAND SE CONSTATA:
– LA INSTALATIILE DE INCALZIRE CU AER CALD, CONDUCTELE, AEROTERMELE, BATERIILE DE INCALZIRE, VOR FI CURATATE PERIODIC DE DEPUNERILE DE PRAF COMBUSTIBIL.
– SUPRAVEGHEREA CAZANELOR NEAUTOMATE POATE INCETA NUMAI DUPA INCHIDEREA CIRCUITELOR DE ALIMENTARE CU COMBUSTIBIL SI SCADEREA PRESIUNII ABURULUI LA ZERO.
– IN SECTIILE CU DEGAJARI PRAF SAU PULBERI COMBUSTIBILE, SE VOR INLATURA PERIODIC ORICE DEPUNERI DE PE CONDUCTE SI RADIATOARE PRECUM SI DIN JURUL LOR.
– LA IZOLAREA CONDUCTELOR DE ABUR SAU DE APA SUPRAINCALZITA, DE REGULA, SE VOR UTILIZA MATERIALE INCOMBUSTIBILE.
– NU SE VOR DEPOZITA LICHIDE INFLAMABILE, MATERIALE COMBUSTIBILE SI RECIPIENTI CU GAZE SUB PRESIUNE IN JURUL BATERIILOR DE INCALZIRE SAU AL AEROTERMELOR.
– SALILE DE CAZANE ALE CENTRALELOR TERMICE SE SEPARA, OBLIGATORIU, DE CLADIRI (SPATII CU ALTA DESTINATIE) PRIN PERETI SI PLANSEE REALIZATE DIN MATERIALE INCOMBUSTIBILE, CU LIMITA DE REZISTENTA LA FOC DE MINIMUM 1 ORA SI 30 MINUTE, PENTRU PERETI SI – RESPECTIV – 1 ORA PENTRU PLANSEE
– USILE DE ACCES ALE CENTRALELOR TERMICE SE AMPLASEAZA ASTFEL INCAT SA CONDUCA DIRECT IN SPATIUL PRINCIPAL DE SUPRAVEGHERE A UTILAJELOR SI VOR AVEA DESCHIDEREA IN AFARA, DIRECT SPRE EXTERIOR SAU INTR-UN SPATIU IN DIRECTA LEGATURA CU EXTERIORUL, CARE NU POATE FI BLOCAT;
– CENTRALELE TERMICE VOR FI PREVAZUTE CU FERESTRE EXTERIOARE PENTRU ILUMINAREA SI VENTILARE NATURALA A INCAPERII.
– LA CENTRALELE TERMICE ESTE OBLIGATORIU SA SE ASIGURE INTRODUCEREA AERULUI DE COMBUSTIE PRIN VENTILARE NATURALA ORGANIZATA SAU PRIN VENTILARE MECANICA · PENTRU ADMISIA AERULUI DE COMBUSTIE SE PREVAD PRIZE SAU FERESTRE CU OCHIURI MOBILE IN PERETII EXTERIORI AI CENTRALEI, DE REGULA IN PERETELE DIN SPATELE CAZANELOR SAU IN ZONELE ADIACENTE ACESTUIA DIN PERETII LATERALI. IN TOATE SITUATIILE, AERUL SE INTRODUCE CAT MAI APROAPE DE TAVANUL SALII CAZANELOR PENTRU A SE UTILIZA EXCEDENTUL DE CALDURA DIN ZONA SUPERIOARA SI PENTRU A SE ASIGURA VENTILAREA INTREGULUI SPATIU.
– OPRIREA FUNCTIONARII CAZANELOR ESTE OBLIGATORIE ATUNCI CAND SE CONSTATA:
INTRERUPEREA CURENTULUI ELECTRIC SAU DEFECTAREA MOTOARELOR ELECTRICE CE SERVESC ARDEREA;
CRESTEREA SAU SCADEREA NIVELULUI APEI IN AFARA LIMITELOR ADMISE, FARA A PUTEA FI READUS LA NIVELUL NORMAL;
DEFECTAREA UNOR APARATE DE CONTROL SAU A DISPOZITIVELOR DE SIGURANTA;
SPARGEREA UNOR TEVI IN INTERIORUL CAZANULUI;
APRINDEREA DEPUNERILOR DE FUNINGINE SI COCS IN CANALELE DE FUM ETC.
– OPRIREA MANUALA A FUNCTIONARII CAZANELOR SE FACE RESPECTAND ORDINEA DE INCHIDERE A CIRCUITELOR SI ANUME:
· SE INCHID INTAI ROBINETELE DE ALIMENTARE CU COMBUSTIBIL;
· SE INCHID APOI ROBINETELE DE ALIMENTARE CU AER;
· SE INCHIDE CIRCUITUL AGENTULUI DE INCALZIRE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *