Suna acumCere oferta
In: Articole SSM0

INSTRUCTIUNI PROPRII SSM PRIVIND UTILIZAREA STINGATOARELOR

Cand va confruntati cu un incendiu, primul lucru pe care trebuie sa-l stiti sunt diferitele clasificari ale incendiilor, si trebuie sa intelegeti cu ce tip de incendiu va confruntati astfel sa va asigurati ca utilizati stingatorul potrivit..

Majoritatea incendiilor se incadreaza in una dintre urmatoarele categorii:
Clasa A: Aceste incendii sunt alimentate de combustibili solizi, cum ar fi lemnul, hartia si panza
Clasa B: Aceste incendii sunt alimentate de lichide inflamabile, cum ar fi petrolul, petrolul si benzina
Clasa C: Aceste incendii de natura electrica sunt declansate sau alimentate de cabluri defecte, cutii de sigurante si aparate.
Clasa D: Aceste incendii sunt declansate sau alimentate de uleiuri si grasimi de gatit, grasimi animale si grasimi vegetale.
Toate stingatoarele sunt etichetate pentru a indica ce clase de foc sunt proiectate sa combata. Majoritatea stingatoarelor sunt multifunctionale si etichetate pentru utilizare in incendiile din clasele A, B si C.
Pasi de urmat pentru utilizarea adecvata a stingatorului:
1. Identificati calea de iesire / evacuare Inainte de a utiliza extinctorul, asigurati-va ca aveti stabilit un traseu de evacuare clar. Daca nu puteti stinge focul, va trebui sa va evacuati de urgenta.
2. Pastrati distanta: Pozitionati-va la o distanta de aproximativ 2 metri fata de incendiu si asigurati-va ca aveti intodeauna calea de evacuare libera.
3. Respectati pasii urmatori:
4. Evacuati-va intr-un loc sigur.
Daca ati reusit sa stingeti sau nu focul, dupa utilizarea stingatorului, parasiti locul incendiului si va indreptati catre punctul de evacuare din exterior.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *