Suna acumCere oferta
In: Articole SSM0

INSTRUCTIUNI PROPRII DE SECURITATE SI SANATATE IN MUNCA PRIVIND TRANSPORTURILE RUTIERE DE MARFURI

Conducatorii auto vor supraveghea ca incarcatura sa fie repartizata uniform pe platforma autovehiculelor, precum si respectarea tonajului si gabaritului.

Conducatorul autovehiculului care efectueaza transportul va verifica la plecarea in cursa si in parcurs modul cum a fost legata incarcatura. Se interzice plecarea in cursa daca acesta constata ca incarcatura nu a fost legata corespunzator.

Conducatorul auto va refuza efectuarea transportului daca acesta nu indeplineste conditiile de tonaj si/sau gabarit. In cazul incarcaturilor formate din lazi, butoaie, cutii sau colete, se interzice lasarea de locuri goale intre acestea. La nevoie, intre randuri se vor pune chituci sau sipci de lemn

Este interzis sa se transporte persoane pe partile laterale ale caroseriei, in picioare, in caroserie, pe scari, precum si in remorci, sau deasupra incarcaturii.

Este interzis sa se transporte in caroseria sau cabina autovehiculului, persoane care se afla in stare de ebrietate.

Se interzice urcarea sau coborarea persoanelor in timpul mersului.

Se interzice accesul la locul de incarcare-descarcare al autovehiculelor si persoanelor care nu au nicio atributie pentru aceste operatii.

Incarcarea cu materiale a autovehiculelor va fi astfel facuta incat conducatorul auto sa aiba vizibilitatea necesara in mers si posibilitatea supravegherii parcursului.

Conducatorul auto nu va efectua controlul tehnic sau repararea autovehiculului in timpul incarcarii sau descarcarii acestuia.

Incarcatura de transportat nu va depasi capacitatea maxima a mijlocului de transport. In cazul materialelor lungi, acestea nu trebuia sa atinga solul in timpul mersului.

Daca incarcatura depaseste in lungime partea din spate a caroseriei sau a peridocului, aceasta va fi semnalizata: ziua, cu stegulet rosu in spate si cu stegulete albe in fata, iar noaptea cu lumina rosie, care va fi fixata in partea din spate a incarcaturii si lumini albe in fata.

Incarcarea si descarcarea marfurilor ambalate sau cu forme geometrice regulate in si din autovehicule se vor face in trepte, incepand de la partea superioara a stivei la descarcare si invers la incarcare.

Marfurile incarcate pe paleti trebuie sa fie bine fixate, in vederea prevenirii deplasarii sau rasturnarii

Paletii trebuie asezati in caroseria autovehiculului cu latura mica inspre cabina mijlocului de transport.

Paletii de dimensiuni mici vor fi stivuiti in caroserie intretesut.

In timpul efectuarii cursei, conducatorii auto au urmatoarele obligatii:

a) sa respecte viteza de circulatie stabilita de reglementarile legale in domeniul circulatiei pe drumurile publice si sa o adapteze la conditiile create de starea drumurilor pe care circula;
b) sa respecte itinerariul si mersul programat al cursei stabilite;
c)  sa opreasca autovehiculul in cazul aparitiei unor zgomote anormale si ori de cate ori considera ca este necesar sa se efectueze controlul tehnic in parcurs;
d) sa verifice in mers eficacitatea sistemului de franare, luand toate masurile necesare pentru a nu provoca evenimente rutiere;
e) sa coboare pantele cu motorul in functiune si angrenat in trepte de viteze corespunzatoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *