Suna acumCere oferta
In: Articole SSM0

MASURI DE PROTECTIE IN PERIOADELE CANICULARE

Art.1. Evitati, pe cat posibil, expunerea prelungita la soare, intre orele 11.00 ÷ 18.00;
Art.2. Ventilatoarele nu trebuie folosite, daca temperatura aerului depaseste 32 °C;
Art.3. Purtati palarii de soare, haine lejere si ample, din fibre naturale, de culori deschise;
Art.4. Beti zilnic intre 1,50 ÷ 2,00 l de lichide, fara a astepta sa apara senzatia de sete; In perioadele de canicula, se recomanda consumul unui pahar de apa (sau echivalentul acestuia) la fiecare 15 ÷ 20 minute;
Art.5. Nu consumati alcool (inclusiv bere sau vin), deoarece acesta favorizeaza deshidratarea si diminueaza capacitatea de lupta a organismului impotriva caldurii;
Art.6. Evitati bauturile cu continut de cofeina (cafea, ceai, cola) sau de zahar (sucuri racoritoare carbogazoase), deoarece acestea sunt diuretice;
Art.7. Evitati activitatile in exterior, cele care necesita un consum mare de energie;
Art.8. Pastrati contactul permanent cu toti colegii cu probleme medicale interesandu-va de starea lor de sanatate;
Art.9. Reglati aparatul, astfel incat, temperatura sa fie cu 5 grade mai mica decat temperatura ambientala;
Art.10. Daca nu aveti aer conditionat la locul de munca, petreceti 2 ÷ 3 ore zilnic in spatii care beneficiaza de aer conditionat sau racoroase.
Masuri de igiena personala si colectiva:
Art.1. Spalarea mainilor cu sapun inainte de a manca si dupa folosirea toaletei;
Art.2. Fierberea apei inainte de a fi consumata, daca nu sunteti siguri ca apa este potabila;
Art.3. Spalarea fructelor si legumelor la jet de apa;
Art.4. Zona de aprovizionare cu apa potabila trebuie pastrata cat mai curata;
Art.5. Spalarea tacamurilor si vaselor cu detergent si apa din surse verificate;
Art.6. Sa nu se imbaieze, sa nu spele haine, vase sau tacamuri in sursele de apa de baut;
Art.7. Sa evite contactul insectelor cu alimente, apa, mancare gatita si tacamuri;
Art.8. Sa evite zonele aglomerate;
Cum putem sa limitam cresterea temperaturii in interioare:
Art.1. Inchideti ferestrele expuse la soare (trageti, eventual, jaluzele);
Art.2. Tineti ferestrele inchise pe toata perioada cat temperatura exterioara este superioara celei din interior;
Art.3. Stingeti sau scadeti intensitatea luminii artificiale (functie de tipul de activitate executata);
Art.4. Inchideti orice aparat electrocasnic, de care nu aveti nevoie.
Art.5. Utilizati aparatura de aer conditionat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *