Art.1. Evitati, pe cat posibil, expunerea prelungita la soare, intre orele 11.00 ÷ 18.00;
Art.2. Ventilatoarele nu trebuie folosite, daca temperatura aerului depaseste 32 °C;
Art.3. Purtati palarii de soare, haine lejere si ample, din fibre naturale, de culori deschise;
Art.4. Beti zilnic intre 1,50 ÷ 2,00 l de lichide, fara a astepta sa apara senzatia de sete; In perioadele de canicula, se recomanda consumul unui pahar de apa (sau echivalentul acestuia) la fiecare 15 ÷ 20 minute;
Art.5. Nu consumati alcool (inclusiv bere sau vin), deoarece acesta favorizeaza deshidratarea si diminueaza capacitatea de lupta a organismului impotriva caldurii;
Art.6. Evitati bauturile cu continut de cofeina (cafea, ceai, cola) sau de zahar (sucuri racoritoare carbogazoase), deoarece acestea sunt diuretice;
Art.7. Evitati activitatile in exterior, cele care necesita un consum mare de energie;
Art.8. Pastrati contactul permanent cu toti colegii cu probleme medicale interesandu-va de starea lor de sanatate;
Art.9. Reglati aparatul, astfel incat, temperatura sa fie cu 5 grade mai mica decat temperatura ambientala;
Art.10. Daca nu aveti aer conditionat la locul de munca, petreceti 2 ÷ 3 ore zilnic in spatii care beneficiaza de aer conditionat sau racoroase.
Masuri de igiena personala si colectiva:
Art.1. Spalarea mainilor cu sapun inainte de a manca si dupa folosirea toaletei;
Art.2. Fierberea apei inainte de a fi consumata, daca nu sunteti siguri ca apa este potabila;
Art.3. Spalarea fructelor si legumelor la jet de apa;
Art.4. Zona de aprovizionare cu apa potabila trebuie pastrata cat mai curata;
Art.5. Spalarea tacamurilor si vaselor cu detergent si apa din surse verificate;
Art.6. Sa nu se imbaieze, sa nu spele haine, vase sau tacamuri in sursele de apa de baut;
Art.7. Sa evite contactul insectelor cu alimente, apa, mancare gatita si tacamuri;
Art.8. Sa evite zonele aglomerate;
Cum putem sa limitam cresterea temperaturii in interioare:
Art.1. Inchideti ferestrele expuse la soare (trageti, eventual, jaluzele);
Art.2. Tineti ferestrele inchise pe toata perioada cat temperatura exterioara este superioara celei din interior;
Art.3. Stingeti sau scadeti intensitatea luminii artificiale (functie de tipul de activitate executata);
Art.4. Inchideti orice aparat electrocasnic, de care nu aveti nevoie.
Art.5. Utilizati aparatura de aer conditionat.