Suna acumCere oferta
In: Articole SSM0

LUCRUL LA CAFENEA

Art. 1. Se interzice urcarea pe mijloace improvizate: cutii, lazi, scaune, etc. Urcarea se va face numai pe scari asigurate impotriva alunecarii.
Art. 2. Deplasarea pe suprafata pardoselii se va face cu incaltaminte cu talpa aderenta la aceasta suprafata.
Art. 3. Este interzisa folosirea incaltamintei tip papuc, neasigurata cu cafeneaeta la calcai.
Art. 4. Paharele care se folosesc la servirea bauturilor, precum si sticlele vor fi pastrate ordonat pe rafturi.
Art. 5. Este interzisa folosirea paharelor sau cestilor ciobite, crapate sau care prezinta stirbituri la buze. Ele se vor indeparta imediat.
Art. 6. Vesela se va spala cu apa calda si detergent, apoi se va limpezi din nou cu apa calda sau rece. Uscarea veselei se va face prin scurgere si nu prin stergere.
Art. 7. Paharele se vor spala sub jet continuu de apa, iar fundul lor se va curata cu ajutorul unei perii rotunde, cu maner, pentru a se evita taierea accidental a a mainilor in buzele paharelor.
Art 8. Sala de mese va fi bine curatata si aerisita. Mesele si scaunele vor fi astfel asezate incat sa permita circulatia consumatorilor si a decafeneaasatorilor.
Art. 9. Curatarea incaperii pentru servitul la masa a bauturilor se va face zilnic. Curatarea se incepe cu aerisirea prin deschiderea ferestrelor si a usilor, apoi se trece la curatarea pardoselii dupa care se sterge praful de pe pervazul ferestrelor, balustradelor, mobilierului etc.
Art. 10. Grupurile sanitare si anexele igienico-sanitare vor fi dotate cu apa, sapun,
prosop, hartie igienica etc.
Art. 11. Curatarea grupurilor sanitare se va face zilnic sau chiar de mai multe ori pe zi, folosindu-se substante dezinfectante.
Art. 12. Caile de acces catre sala de mese se vor pastra libere.
Art. 13. Este interzisa ocuparea cailor de acces cu diferite obiecte: ambalaje, cutii, lazi sau oale cu lichide fierbinti.
Art. 14. In cafenea vor exista galeti cu capac marcate distinct pentru colectarea gunoiului si lavete pentru lucratori.
Art. 15. Trotuarul din fata unitatii se va curata de gheata sau zapada ori de cate ori este nevoie.
Art. 16. Se va asigura curatarea pardoselii ori de cate ori este necesar pentru a se preveni caderea prin alunecare datorita lichidelor varsate accidental.
Art. 17. Aparatele si echipamentele actionate electric se vor instala, exploata si repara numai in conditiile prevazute de cartile tehnice ale acestora.
Art. 18. Este interzisa executarea de reparatii, improvizatii sau alte interventii la instalatiile electrice sau la echipamentele tehnice de catre personalul unitatii. La cea mai mica defectiune aparuta se opreste aparatul si se anunta seful de sala / seful de unitate pentru chemarea persoanelor calificate si autorizate.
Art. 19. Este interzisa folosirea aparatelor electrice atunci cand la atingerea carcasei se simte prezenta tensiunii.
Art. 20. Este interzisa folosirea aparatelor conectate la prize electrice fara nulul de protectie.
Art. 21. Este interzis folosirea uneltelor fara manere, cu margini agatatoare reparate provizoriu, cu
fisuri sau ruginite.
Art. 22. Utilajele frigorifice: dulapuri, vitrine, se vor instala numai de personal calificat.
Art. 23. Amplasarea instalatiilor frigorifice se va face cu respectarea distantelor corespunzatoare, asigurand conditii normale de lucru, evitand astfel incomodarea personalului la cafenea.
Art. 24. Este interzisa depozitarea diferitelor materiale pe instalatiile frigorifice sau pe echipamentele aferente.
Art. 25. Evaporatoarele se vor dezgheta prin oprirea utilajului, deschiderea usilor sau a
geamurilor glisante si indepartarea ghetii cu apa calda.
Art. 26. Pentru prevenirea alunecarii si protectia lucratorilor se vor folosi gratare de lemn asezate pe pardoseala in zona de lucru.
Art. 27. Defectiunile care apar in functionarea instalatiilor frigorifice vor fi remediate numai de catre persoane de specialitate calificate.
Art. 28. Este interzisa manevrarea intrerupatoarelor, comutatoarelor sau stecherelor cu mainile ude.
Art. 29. Este interzisa curatarea si dezinfectarea obiectelor sanitare fara utilizarea echipamentelor de protectie din dotare ( manusi de protectie, sort de protectie etc.) .
Art. 30. Substantele folosite la curatarea si dezinfectarea obiectelor sanitare si la dezinsectie se vor pastra in boxe speciale, separat de magazia de bauturi, in cutii etichetate care sa semnalizeze pericolul pe care il prezinta.
Art. 31. Este interzisa prezentarea la serviciu a persoanelor bolnave sau in stare de ebrietate.
Art. 32. Conduita profesionala trebuie sa fie desavarsita in relatiile cu clientii.
Art. 33. Se vor evita discutiile in contradictoriu cu clientii aflati sub influenta bauturilor alcoolice.
Art. 34. Este interzisa interventia personalului neautorizat la instalatia electrica. Orice defectiune se va remedia de catre electrician calificat si autorizat.
Art. 1. Se interzice urcarea pe mijloace improvizate: cutii, lazi, scaune, etc. Urcarea se va face numai pe scari asigurate impotriva alunecarii.
Art. 2. Deplasarea pe suprafata pardoselii se va face cu incaltaminte cu talpa aderenta la aceasta suprafata.
Art. 3. Este interzisa folosirea incaltamintei tip papuc, neasigurata cu bareta la calcai.
Art. 4. Paharele care se folosesc la servirea bauturilor, precum si sticlele vor fi pastrate ordonat pe rafturi.
Art. 5. Este interzisa folosirea paharelor sau cestilor ciobite, crapate sau care prezinta stirbituri la buze. Ele se vor indeparta imediat.
Art. 6. Vesela se va spala cu apa calda si detergent, apoi se va limpezi din nou cu apa calda sau rece. Uscarea veselei se va face prin scurgere si nu prin stergere.
Art. 7. Paharele se vor spala sub jet continuu de apa, iar fundul lor se va curata cu ajutorul unei perii rotunde, cu maner, pentru a se evita taierea accidental a a mainilor in buzele paharelor.
Art 8. Sala de mese va fi bine curatata si aerisita. Mesele si scaunele vor fi astfel asezate incat sa permita circulatia consumatorilor si a debarasatorilor.
Art. 9. Curatarea incaperii pentru servitul la masa a bauturilor se va face zilnic. Curatarea se incepe cu aerisirea prin deschiderea ferestrelor si a usilor, apoi se trece la curatarea pardoselii dupa care se sterge praful de pe pervazul ferestrelor, balustradelor, mobilierului etc.
Art. 10. Grupurile sanitare si anexele igienico-sanitare vor fi dotate cu apa, sapun,
prosop, hartie igienica etc.
Art. 11. Curatarea grupurilor sanitare se va face zilnic sau chiar de mai multe ori pe zi, folosindu-se substante dezinfectante.
Art. 12. Caile de acces catre sala de mese se vor pastra libere.
Art. 13. Este interzisa ocuparea cailor de acces cu diferite obiecte: ambalaje, cutii, lazi sau oale cu lichide fierbinti.
Art. 14. In bar vor exista galeti cu capac marcate distinct pentru colectarea gunoiului si lavete pentru lucratori.
Art. 15. Trotuarul din fata unitatii se va curata de gheata sau zapada ori de cate ori este nevoie.
Art. 16. Se va asigura curatarea pardoselii ori de cate ori este necesar pentru a se preveni caderea prin alunecare datorita lichidelor varsate accidental.
Art. 17. Aparatele si echipamentele actionate electric se vor instala, exploata si repara numai in conditiile prevazute de cartile tehnice ale acestora.
Art. 18. Este interzisa executarea de reparatii, improvizatii sau alte interventii la instalatiile electrice sau la echipamentele tehnice de catre personalul unitatii. La cea mai mica defectiune aparuta se opreste aparatul si se anunta seful de sala / seful de unitate pentru chemarea persoanelor calificate si autorizate.
Art. 19. Este interzisa folosirea aparatelor electrice atunci cand la atingerea carcasei se simte prezenta tensiunii.
Art. 20. Este interzisa folosirea aparatelor conectate la prize electrice fara nulul de protectie.
Art. 21. Este interzis folosirea uneltelor fara manere, cu margini agatatoare reparate provizoriu, cu fisuri sau ruginite.
Art. 22. Utilajele frigorifice: dulapuri, vitrine, se vor instala numai de personal calificat.
Art. 23. Amplasarea instalatiilor frigorifice se va face cu respectarea distantelor corespunzatoare, asigurand conditii normale de lucru, evitand astfel incomodarea personalului la bar.
Art. 24. Este interzisa depozitarea diferitelor materiale pe instalatiile frigorifice sau pe echipamentele aferente.
Art. 25. Evaporatoarele se vor dezgheta prin oprirea utilajului, deschiderea usilor sau a
geamurilor glisante si indepartarea ghetii cu apa calda.
Art. 26. Pentru prevenirea alunecarii si protectia lucratorilor se vor folosi gratare de lemn asezate pe pardoseala in zona de lucru.
Art. 27. Defectiunile care apar in functionarea instalatiilor frigorifice vor fi remediate numai de catre persoane de specialitate calificate.
Art. 28. Este interzisa manevrarea intrerupatoarelor, comutatoarelor sau stecherelor cu mainile ude.
Art. 29. Este interzisa curatarea si dezinfectarea obiectelor sanitare fara utilizarea echipamentelor de protectie din dotare ( manusi de protectie, sort de protectie etc.) .
Art. 30. Substantele folosite la curatarea si dezinfectarea obiectelor sanitare si la dezinsectie se vor pastra in boxe speciale, separat de magazia de bauturi, in cutii etichetate care sa semnalizeze pericolul pe care il prezinta.
Art. 31. Este interzisa prezentarea la serviciu a persoanelor bolnave sau in stare de ebrietate.
Art. 32. Conduita profesionala trebuie sa fie desavarsita in relatiile cu clientii.
Art. 33. Se vor evita discutiile in contradictoriu cu clientii aflati sub influenta bauturilor alcoolice.
Art. 34. Este interzisa interventia personalului neautorizat la instalatia electrica. Orice defectiune se va remedia de catre electrician calificat si autorizat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *