Suna acumCere oferta
In: Articole SSM0

LUCRUL CU HARTIE CARTON SI PRODUSE FINITE

Art.1. In depozitele de hartie, carton sau produse finite va lucra numai personal instruit corespunzator operatiilor pe care la executa.
Art.2. Pentru operatiile de transport, stivuire, se vor respecta Normele generale de protectie a muncii referitoare la igiena muncii privind efortul fizic.
Art.3. Instalatia electrica a depozitelor va fi de constructie speciala si protejata impotriva prafului si a apei.
Art.4. Se interzice accesul in interiorul depozitului cu foc deschis sau surse de foc.
Art.5. In interiorul depozitului se vor respecta prevederile din normele PSI.
Art.6. Este interzisa blocarea intrarilor, iesirilor sau a cailor de acces ale depozitelor.
Art.7. Carucioarele basculante vor fi in stare tehnica corespunzatoare, cu rotile bine fixate, cu sistemul de ridicare care sa nu permita caderea sau aruncarea inapoi a manerului.
Art.8. Stivuirea se va face astfel incat caile de acces la gurile de apa pentru incendiu sa fie in permanenta libere.
Art.9. Depozitarea colilor de carton sau de hartie se va face orizontal in functie de greutate si volum. Operatia de stivuire se va desfasura sub supravegherea sefului de echipa sau a receptionerului.
Art.10. Se interzice mentinerea stivelor de coli cu greutati asezate deasupra lor.
Art.11. La sfarsitul zilei de lucru se vor evacua obligatoriu ambalajele si deseurile de hartie.
Art.12. Incarcarea si descarcarea sulurilor de hartie in depozitele care se gasesc la acelasi nivel cu platforma autovehiculului sau a vagonului se vor face prin rostogolire. In cazul in care rampa depozitului se gaseste la un nivel diferit fata de platforma autovehiculului sau a vagonului se vor utiliza grinzi, funii sau macarale speciale.
Art.13. Se interzice transportul pe brate a marfurilor ambalate in suluri, indiferent de greutatea si dimensiunile lor.
Art.14. Se interzice stationarea salariatilor in fata sulurilor de hartie ce se rostogolesc, precum si in spatele sulurilor ce sunt urcate pe grinzi.
Art.15. Nu se permite rostogolirea sulurilor de hartie impingandu-se de capetele acestora.
Art.16. Incarcarea si descarcarea sulurilor si baloturilor de hartie in/si din mijloacele de transport se vor efectua sub supravegherea conducatorului locului de munca.
Art.17. Transportul cu lize si carucioare a sulurilor si a baloturilor de hartie se va face pe un spatiu liber de orice materiale spre a fi asigurata securitatea salariatilor.
Art.18. Caile de acces din fata scarilor si lifturilor vor fi in permanenta libere de orice materiale.
Art.19. Lifturile si toate mijloacele de transport mecanice vor fi deservite numai de salariati instruiti special si unde este cazul, autorizati.
Art.20. Bacurile de fier-balot si cataramele trebuie sa fie asezate pe o singura latura,
Art.21. Inainte de manipularea baloturilor de hartie capetele de cuie si de fier-balot iesite in afara se vor indoi pentru a se evita ranirea mainilor.
Art.22. Stivuirea sulurilor si baloturilor de hartie se va face pe doua randuri pentru cele cu diametru de 80-90 cm si pe trei randuri pentru cele cu diametru pana la 60 cm, cu randuri intretesute, asigurandu-se capul stivei cu pene, contra rostogolirii.
Art.23. Scoaterea din stiva a primelor suluri se va face de catre patru salariati, apoi in trepte, de catre doi salariati.
Art.24. Seful de echipa va controla stabilitatea stivelor si va supraveghea efectuarea operatiilor.
Art.25. Asezarea sulurilor si baloturilor de hartie in mijloacele de transport se va face luandu-se toate masurile pentru evitarea rasturnarii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *