Art. 1. Manipularea substantelor chimice se va face doar de catre personalul instruit, inainte de manipulare se vor consulta fisele tehnice de securitate, ale produselor ce urmeaza a fi manipulate.
Art. 2. Inainte de inceperea manipularii oricarui tip de substante trebuie sa se verifice care sunt pericolele la care operatorul se expune. Pentru aceasta se verifica in prima etapa simbolurile grafice de avertizare
Art. 3. In timpul manipularii substantelor chimice, nu este permisa lovirea ambalajelor si deteriorarea acestora, pentru a se evita deversarile accidentale.
Art. 4. La manipularea substantelor chimice se va evita contactul cu epiderma, pentru aceasta va fi obligatorie purtarea de manusi de protectie antichimice si rezistente la actiune termica.
Art. 5. Substantele inflamabile si combustibile se pastreaza in recipiente sau cutii cu etichete care sa indice continutul acestora si sa semnalizeze pericolul pe care in prezinta, cu respectarea normelor P.S.I
Art. 6. Materialele inflamabile de intretinere si curatenie se vor pastra in spatiu special amenajat, ventilat natural; In spatiul de depozitare, nu se vor bloca caile de evacuare, acces/interventie.
Art. 7 In timpul spumarii spatiului care trebuie igienizat se vor evita paturile cu cabluri electrice pentru evitarea incendiilor si accidentelor ce se pot produce prin scurt circuit.
Art. 8. In timpul programului de lucru nu este permis a se intrebuinta foc sau a se lucra cu tigara aprinsa, deoarece se pot produce incendii sau accidente.
Art. 9. Daca pentru spalarea spatiului care trebuie igienizat se foloseste apa calda, acesta se va incalzi la o temperatura maxima de 60°C si nu clocotita, pentru a evita accidentele.
Art. 10. Personalul de curatenie trebuie sa cunoasca modul si locul pentru aprinderea si stingerea luminii, iar in cazul in care intrerupatorul este defect, nu se va utiliza intrerupatorul si va anunta electricianul de serviciu pentru interventie.