Suna acumCere oferta
In: Articole SSM0

INSTRUCTIUNI PROPRII SPECIFICE LUCRATORILOR IN CURATENIE

Reguli pentru spalarea geamurilor ferestrelor
In functie de tipul geamurilor, inaltime, etaj se va stabili daca interventia de spalare se poate face de catre menajere sau se angajaza o firma specializata in acest scop.
Art. 1. Este interzisa curatarea geamurilor din exteriorul constructiilor, fara schele, platforme, nacele special amenajate, si fara asigurarea cu centuri de siguranta a executantilor.
Art. 2. Inainte de inceperea lucrului, lucratorii trebuie sa verifice cu atentie daca ramele geamurilor sunt bine fixate in balamale. Oberlihturile se desfac cu atentie, se verifica starea balamalelor si numai cand sunt bine fixate se trece la spalarea fetei exterioare si interioare.
Art. 3. Dupa aceasta verificare, lucratorul spala din interior partea exterioara a geamului si apoi spala ultima fata din interior.
Art. 4. In cazul in care inchiderea ferestrei se face greu sau incomplet, se va anunta conducatorul locului de munca care va lua masurile de remediere necesare.
Art. 5. Se interzice spalarea geamurilor crapate sau care nu sunt fixate bine, deoarece prezinta pericol de cadere. In aceste cazuri se va anunta, de asemenea, conducatorul locului de munca.
Art. 6. Pentru geamurile din ferestre, operatia de spalare curatare se poate face fara probleme cu respectarea urmatoarelor reguli:
a) Inainte de inceperea spalarii se verifica vizual daca geamul este bine fixat, sau este crapat.
b) Se verifica cu ferestra deschisa daca geamul este bine fixat, cu ambele maini, de o parte si de alta a ferestrei. Prin apasarea alternativa se poate observa daca geamul estre bine fixat.
c) Dupa aceste verificari se poate trece propriu-zis la operatia de spalare/curatare.
d) Dupa terminarea spalarii se va verifica daca pardoseala s-a udat, deoarece poate devenii alunecoasa.
Art. 7. Dupa terminarea spalarii se va verifica starea pardoselei, daca s-a udat si se trece la curatarea acesteia.
Art. 8. Spalarea geamurilor ferestrelor aflate la etaj este permisa fara aplecarea in afara cladirii.
Art. 9. Pentru ferestrele care nu se pot deschide spalarea pe partea exterioara a tamplariei si geamurilor se va face numai cu dispozitivul de spalat care consta dintr-un teu din cauciuc prevazut cu prelungitor.
Art. 10. Pentru spalarea geamurilor aflate la inaltime mai mare se poate folosii o scara dubla cu conditia ca alta persoana sa tina de scara pentru o fixare sigura.
Art. 11. Se interzice spalarea geamurilor prin urcare pe scaun, birouri sau alte obiecte improvizate
Art. 12. Se interzice urcarea pe pervazul ferestrei pentru spalare sau sprijinirea cu un picior pe scara si cu unul pe pervaz.
Art. 13. Se interzice spalarea geamurilor cu substante inflamabile sau ori ca alta substante in afara celor achizitionate special in acest scop.
Art. 14. Pentru spalarea geamurilor se va respecta modul de folosire a substantelor respective in conformitate cu instructiunile de utilizare.
Art. 15. Daca in urma operatiilor de spalate s-a udat pardoseala aceasta se va sterge cu o carpa uscata pentru a prevenii alunecarea persoanelor.
Art. 16. Operatiile de spalarea a geamurilor se vor face fara a stanjenii circulatia persoanelor, de obicei aceasta operatie se executa in afara orelor de program al salariatilor.
Art. 17. Operatia de spalare a geamurilor in special a celor la care spalarea se face pe scara sau a partilor exterioare a acestora se va face numai sub supraveghere.
Art. 18. Se interzice urcarea pe scara a persoanelor care au rau de inaltime, sau au probleme de ordin medical.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *