Suna acumCere oferta
In: Articole SSM0

EXPLOATAREA MAŞINII CU PLATFORMĂ ROTATIVĂ PENTRU AMBALAREA CU FOLII DIN PLASTIC EXTENSIBIL

–Este o maşină semiautomată pentru ambalarea şi stabilizarea cu folie.

–Maşina trebuie folosită NUMAI pentru a înfăşura şi a stabiliza produsele care se găsesc în confecţii (cutii, recipienţi pentru lichide, etc.) de formă regulată sau oricum să poată permite o stivuire stabilă.

–Confecţiile ce conţin lichide sau materiale inconsistente trebuie să aibă caracteristici corespunzătoare produsului şi să fie perfect închise şi sigilate, pentru a evita ca acel conţinut să poată ieşi.

–Maşina este alcătuită dintr-o masă rotativă care roteşte paletul şi dintr-un cărucior transportor de bobină care desfăşoară şi întinde folia.

–Maşina este prevăzută cu o serie de dispozitive de siguranţă pentru a evita punerea în pericol a operatorului şi a persoanelor care interacţionează cu ea. Ea este alcătuită din mai multe modele pentru a satisface diversele cerinţe de pe piaţă.

– Pentru ambalarea încărcăturilor se utilizează bobine de folie extensibilă, care pot fi procurate de pe piaţă.

INFORMAŢII PRIVIND SIGURANŢA

 

După ce v-aţi documentat cu atenţie, dacă este nevoie, simulaţi la prima utilizare unele manevre de probă pentru a identifica comenzile şi principalele lor funcţii, în special cele referitoare la pornire şi oprire.

–          Utilizaţi maşina doar pentru întrebuinţările prevăzute de fabricant. Folosirea maşinii în alte scopuri poate provoca riscuri pentru siguranţa şi sănătatea persoanelor şi pagube economice.

–          Maşina a fost proiectată şi construită pentru a satisface toate condiţiile operative indicate de constructor. Forţarea oricărui dispozitiv pentru a obţine prestaţii diferite de cele prevăzute poate antrena riscuri pentru siguranţa şi sănătatea persoanelor şi daune economice.

–          Nu folosiţi maşina atâta timp cât dispozitivele de siguranţă nu au fost perfect instalate devenind eficiente. Nerespectarea acestor cerinţe poate avea riscuri grave pentru siguranţa şi sănătatea persoanelor.

 

ORME DE REGLARE ŞI ÎNTREŢINERE

 

–Păstraţi maşina în condiţii de eficienţă maximă şi efectuaţi operaţiunile de întreţinere programată prevăzute de constructor. O bună întreţinere va permite obţinerea unor prestaţii optime, o durată de viaţă mai lungă a maşinii şi o respectare constantă a cerinţelor de siguranţă.

–Intervenţiile de întreţinere şi reglare trebuie să fie efectuate de persoane autorizate, care ar trebui să dispună de toate condiţiile de siguranţă necesare şi să respecte procedurile indicate.

Toate intervenţiile de întreţinere care impun o competenţă tehnică precisă şi capacităţi deosebite trebuie să fie efectuate exclusiv de către personalul calificat, cu experienţă recunoscută şi dobândită în sectorul specific al intervenţiei.

– Substituiţi piesele forte uzate cu piese de schimb originale. Folosiţi uleiuri şi unsuori indicate în manual. Toate acestea vă poate asigura funcţionalitatea utilajului şi nivelul de siguranţă prevăzut.

Nu aruncaţi materialul poluant în mediul ambiant; efectuaţi operaţiunea de debarasare de deşeuri cu respectarea legilor în materie.

Pericol de ciocnire şi alunecare: nu urcaţi pe părţi ale maşinii în timpul funcţionării.

Pericol de ciocnire şi alunecare: nu vă apropiaţi pe părţi ale maşinii în timpul funcţionării.

Pericol de tăiere a braţelor: nu introduceţi mâinile în interiorul organelor în mişcare

Pericol de strivire a corpului: nu staţionaţi în zona de lucru a maşinii.

Pericol de strivire a corpului: nu staţionaţi în zona de lucru a maşinii

Pericol de ciocnire şi de alunecare: nu vă apropiaţi sau urcaţi, cu dispozitivul de ridicare pe părţi ale maşinii (de exemplu masa rotativă) în timpul funcţionării.

FOLOSIRE INCORECTĂ 

 

Maşina trebuie folosită NUMAI pentru a înfăşura şi a stabiliza produsele care se găsesc în confecţii (cutii, recipienţi pentru lichide, etc.) de formă regulată sau oricum să poată permite o stivuire stabilă.

Confecţiile ce conţin lichide sau materiale inconsistente trebuie să aibă caracteristici corespunzătoare produsului şi să fie perfect închise şi sigilate, pentru a evita ca acel conţinut să poată ieşi.

– Orice utilizare a maşinii, pentru scopuri diferite de cele prevăzute de către firma constructoare, este considerată FOLOSIRE INCORECTĂ. Nu utilizaţi maşina pentru scopuri improprii ci numai pentru acele prevăzute de către firma constructoare.

– Nu utilizaţi maşina pentru a efectua înfăşurări şi pentru a stabiliza fiinţe vii (spre exemplu animale şi persoane).

– Nu utilizaţi maşina ca dispozitiv de ridicare sau ca plan de reazem pentru activităţile de lucru (de exemplu banc de lucru).

– Nu depăşiţi limita de netezire sau de prenetezire a foliei şi nu efectuaţi înfăşurarea cu un număr excesiv de fâşii, pentru a evita deteriorarea confecţiilor şi a produselor conţinute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *