Suna acumCere oferta
SSM lucrul pe scaun
In: Articole SSM0

Reguli de protecția muncii SSM la lucrul pe scaun:

În general, este important să vă asigurați că sunteți confortabil și că aveți o poziție sănătoasă pe scaun, pentru a evita tensiunea musculară și alte probleme de sănătate asociate cu lucrul pe scaun pentru perioade lungi de timp.

  1. Alegerea scaunului adecvat: Scaunul ar trebui să fie reglabil pe înălțime și să permită utilizatorului să aibă o poziție confortabilă și sănătoasă.
  2. Pozitia corecta: Asigurați-vă că spatele este susținut și că picioarele ating podeaua sau suportul pentru picioare.
  3. Pauze regulate: Pentru a evita obosirea musculară și tensiunea, este important să luați pauze regulate și să vă ridicați de pe scaun și să faceți câteva exerciții de întindere.
  4. Ergonomia locului de muncă: Asigurați-vă că biroul și scaunul sunt ajustate pentru a vă potrivi în mod corespunzător înălțimii și că monitorul și tastatura sunt amplasate la o înălțime confortabilă.
  5. Riscuri asociate lucrului pe scaun: Riscurile asociate lucrului pe scaun includ tensiunea musculară, durerea de spate, problemele circulatorii și oboseala ochilor.
  6. Măsuri de protecție: Pentru a reduce riscurile asociate lucrului pe scaun, este important să luați pauze regulate, să faceți exerciții de întindere și să folosiți un scaun ergonomic, care să susțină o poziție sănătoasă și să reducă tensiunea musculară.

Pentru a seta corect un scaun de birou conform reglementarilor SSM, trebuie urmati urmatorii pasi:

  1. Reglati inaltimea scaunului astfel incat talpile sa fie asezate plat pe podea si genunchii sa formeze un unghi de 90 de grade.
  2. Reglati unghiul de inclinare a sezutului astfel incat sa fie confortabil pentru a sta pe o perioada indelungata de timp si sa nu apese prea mult in zona coapselor.
  3. Reglati inaltimea suportului lombar astfel incat acesta sa se potriveasca bine in zona spatelui si sa ofere un sprijin adecvat.
  4. Reglati bratele scaunului astfel incat sa permita o pozitie confortabila si sa sustina incheieturile mainilor fara a fi tensionate.

 

Este important ca scaunul sa fie setat astfel incat sa se potriveasca cu dimensiunile si forma corpului fiecarei persoane, pentru a evita suprasolicitarea muschilor si articulatiilor si pentru a preveni accidentele de munca. De asemenea, trebuie sa fie utilizate si alte masuri de protectie, cum ar fi pauze regulate de miscare si intindere, pentru a reduce riscul de afectiuni ergonomice si alte probleme de sanatate legate de sedentarism

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *